blomster prakt på höjden
Hittade denna fiffiga lösning på Pinetrest. Några hinkar och baljor, en gängstång, några muttrar & brickor och en borr är allt du behöver.

Borra hål i kärlen. Börja nerifrån med en bullt. Trä på eftersom i den ordningen du vill ha kärlen. En bullt och bricka på med hinken och så på med ytterligare en bullt. Gör likadant med varje kärl.

Vicka kärlen åt sidorna för att få blommor åt flera håll.

Sen är det bara plantera favorit blommorna så har du ett eget blommande paradis :)

Perenner i återbrukat materialVarför inte inspireras av dessa vackra blommor? Titta igenom skåpen där hemma eller ta en tur på loppis så kanske du kan få ihop några själv :)

Återbruk är ju trendigt och hälsosamt för både själ och plånbok. Så släpp loss din inre florist och skapa en vacker bukett till din trädgård!

På böljan den blå

I onsdags åkte jag och pojkarna till morfar i Skellefteåhamn och hälsade på.

Morfar jobbar som kapten på en bogserbåt där.

Leo har vart på Baus tidigare men för mig och Zigge blev det premiär.

Vi fick vara med och dra ut en syrabåt och en lastbåt som fraktat malmräster till hamnen för förädling.

Zigge han inte vara på bryggan många minuter innan han klädde av sej, vilket för honom betyder att han känner sig som hemma.

Om jag ska vara ärlig så tror jag att jag tyckte det var mest spännande av oss alla, men så är jag ju också uppväxt med en pappa till havs.

Baus är en av de större båtar pappa jobbat på. Men också en av de som varit mest stationära. Nu jobbar han i huvudsak i Skellefteåhamn. Ibland har de nått uppdrag i angränsande kommuner.

Inte som då jag var liten. Då var han borta en månad i stöten och hade hela Östersjön som arbetsområde. Nu går de mest inomskärs när de ska någonstans.

Jag tycker det är så himla mysigt med båtar. Jag skulle kunna bo på en om det bra var möjligt. Men då ska det vara en stor båt. En med både hytter och mäss och dusch och tvätt möjligheter. Kort och gott en husbåt. Gärna ett ombyggt fartyg av något slag.

Kvällen avslutades med middag på Max innan vi åkte hem till Piteå igen :)
Hembyggds patriotism

Visst finns det många vackra platser i världen. Men det är något speciellt med platsen man kallar hemma.

Ibland blir man blind för allt det fina som man har omkring sig. Men tryggheten finns där ändå.

Jag har besökt några av världens största städer och sett vad de har att erbjuda. Jag skulle kunna åka tillbaka till flera av dem igen och igen och igen. Men mellan varven så vill jag hem till Piteå. Till tryggheten och skönheten i det vardagliga.

Just för att det är vardag så är det lätt att glömma bort att det finns skönhet även här. Men när jag tänker efter så är det bara här och ingen annan stans som jag vill bo :)

Och för alla er som inte har turen att få göra just det så finns ju möjligheten att komma på besök igen och igen och igen!!!
Matbloggstoppen
RSS 2.0