Starfloor - Ny Vinylclick från Tarkett

 
Vinylclick är den starkast lysande stjärnan på golvscenen just nu. Du har alla fördelar från vinylen med fukttålighet i toppen och clickgolvens lättlagdhet.
 
Spana in videon ovan så ser du hur enkelt du själv kan förändra ett rum på en eftermiddag. Du behöver inte ens en såg. Du skär enkelt plattorna med en mattkniv och en linjal.
 
Du behöver inget lim, ingen foam och ingen ström för att fixa det själv, vilket är en fördel om man skall lägga golv på stugan som kanske saknar el :)
 
Starfloor är klassat för lättare offentlig miljö vilket gör det perfekt för kök och hall.
 
Ytan är strkturerad för att efterlikna äkta trägolv vilket förhöjjer både känslan och utseendet. Några av golven är gjorda i en teknik som kallas för cerused, som var vanlig på slott och härresäten under medeltiden. Man använde sig av white led som var mycket giftigt för hantverkaren, för att täppa till porerna i trät och ge den karakteristiska vitådringen på trät. Tekniken användes även för möbeltillverkning.
 
Idag används vaxer för att nå samma resultat :)
 
Vill ni se prover live kom in till Colorama Jowafärghus på fläktgatan 9!!!
 
 

Poetry

Den 24/10 släpper Boråstapeter sin nya kollektion Poetry designad av bland annat Ylva Skarp.

Precis som namnet antyder är mönstren mjuka och romantiska, men med en edge. Stylad som på bilden ovan blir de en perfekt backdrop till steampunk trenden som vi ser mer och mer av.

Bilderna har jag lånat från Hanna Wendelbo-Hanssons som är chefsdesigner på Boråstapeter. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med tapeter och design och är otroligt duktig och inspirerande att följa.

Jag väntar med spänning på att få se vilket mottagande denna kollektion kommer få :)

Matbloggstoppen
RSS 2.0