Bladväxter - en bit regnbåge


Jag älskar vackra bladväxter. De går att variera i all oändlighet och det bästa av allt är att det inte blir några vissna blommor på dem. 

De är vackra i all sin enkelhet. Därför går det att kombinera färgerna på bladen istället. Utbudet på bladväxter har ökat explosionsartat de senaste åren. Vilket jag är otroligt tacksam över. 

Att gå och botanisera på handelsträdgården är en av mina favorit sysselsättningar på vår/sommaren. 

Vissa växter tar snabbt slut så där får man vara snabb om man skall hinna med. Andra kan man fynda till reapriser längre fram emot sommaren. 

Allt som allt så är det ett rofyllt tidsfördriv. Vilket jag rekommenderar om du har en stund över. Många handelsträdgårdar har även små caféer där man kan ta sig en kopp kaffe och njuta av miljöerna de skapat. Bara sitt lugnt och njut av stillheten och växternas läkande kraft. Quote of the dayNo river can return to it's source, 
Yet all rivers must have a 
Beginning 


Kvalitéts tid

Dagens samhälle är så högpresterande. Vi ska hinna med att göra karriär, vara mönster föräldrar, förverkliga oss själva på resor, kurser och med hjälp av allehanda träningsformer. Det ena mer tidskrävande än det andra. 


Svara nu ärligt på en fråga. 

När tog du dig tid och njöt av det enkla i livet? 

En pikninck med korvmackor och varm chocklad. En skogspromenad med barnen. En tur efter stranden en varm sommardag. 

Passa på och iaktta dina barn om ni gör något av dessa livets små enkelheter tillsammans. Se hur de gläds åt att balansera på stenarna i vattenbrynet. Hur de följer myrornas stig genom skogen. Hur korvmackan kan vara den godaste mackan i världen i all sin enkelhet. 

Lär dig att uppskatta det lilla. Gör som ditt barn. Gör det enkelt. Eller om du inte har egna, försök komma ihåg vad du tyckte var roligt som liten. 

Om du tar dig tid att göra det och kan känna lugnet i situationen så sprider det sig till ditt övriga liv. Du blir inte lika stressad på jobbet. Städningen känns inte lika tråkig. Livet blir bra mycket bättre om du kan sitta lugnt i båten ett tag och bara låta strömmen styra. 

En sidovinst av detta är att ditt beteende kommer smitta av sig på dina barn. Hela familjen kommer må bättre om du mår bra. Börja i det lilla och se skönheten i det. Njut av varje ögonblick. Gör den grå vardagen till en fest. 

Det är bara du som bestämmer hur du ska må. Ingen annan kan hjälpa dig att må bättre. Om du inte själv vill göra en förändring kan ingen tvinga dig! 

Så satsa mer på kvalitéts tid med dina hjärte gryn och ta efter deras beteende. Det har du mycket att vinna på i slutändan. 


.


Dekoration i drömformat

Det finns bokstavligt talat tusentals recept på tårtor och kakor nu för tiden. På mat bloggarna kan du finna recept på det mesta. 


Pinterest överöses med nya recept varje dag. Det är bara att frossa i smakliga alternativ. 

Vad som jag tycker är intressantare är vilken riktning utvecklingen av dekorationen tagit. 

Från att ha varit begränsad till nonstop, gelé hallon, mandariner och marsipan rosor. Dekoreras nu tårtorna med ätliga blommor i vackra arrangemang. 

Har du bara fantasin finns det inga begränsningar. 

Bild: Pinterest 


Quote of the day


BudapestI september åker jag till Budapest med dottern, mamma, syrran, faster, kusinen och svägerskan. 

Vi har hyrt en lägenhet på Eötvös U. centralt med krypavstånd till starbucks och Andrassi strase. Nära både shopping, terror house och operan. Alltså ett riktigt guld läge. 

Det blir första resan med Tuva. De övriga åkte jag till Prag med för två år senan då syster min fyllde 30. Nu är det svägerskans tur att fylla the big 30. 

Jag har varit på en hel del ställen de senaste åren. Bland annat Rom, Köpenhamn, Antibe, Krakow och som sagt var Prag. 

Det blir spännande att se vad Budapest har att erbjuda. Själv vill jag ta del av kulturen, medans andra vill ägna sig åt shopping. Vi kommer nog att hinna lite av varje. 

Det enda vi bestämt än så länge är att vi ska på choklad provning på en fabrik utanför Budapest, och förhoppningsvis ska vi hinna med ett dopp i ett av termalbaden. Vilket känns som ett måste!

Annars är det god mat och trevligt sällskap som brukar var största behållningen med dessa tjej resor. Killarna får definitivt stanna hemma. 


Höstens nyheter från Ikea

I augusti släpps några av höstens nyheter från Ikea. Men redan nu kan ni få ett litet smakprov. 


.Någonting som jag värkligen ser fram emot är deras nya mässingsfärgade bestick. Visst det komm flera olika varianter både från Mio och Åhléns ifjol. Men att Ikea satsar på en egen kollektion i år visar att mässingen stannar ett tag till. 

Och jag älskar mässing. 
Själva känslan i bild arrangemangen är mörrigt mysig. Med djupa juveltoner och guldiga accenter. Smaragd, rubin och safirfärgade tyger och prunkande blomsteruppsättningar som hämtade från 1800-talet. 

Så kom in och njut i höst och ta del av rikedomen. Kan inte bärga mig för att se vad mer som kommer. 

Bilder: ikea.sePasteller

Pasteller har varit på modet ett längre tag nu. Inte bara i inredning utan även i mode och på make up. 


Ett område där pastellerna värkar vara här för att stanna är hår. Vi värkar inte kunna få nog av de mjuka pastelliga tonerna. 

Jag har haft pastelligt lavendel lila hår de senaste tre åren varvat med intensivare lila toner. 

Just nu har jag mint gröna ombretoppar till mitt naturligt kalla blonda hår. 

De kallare lila, gröna och blå tonerna passar ypperligt till min kalla hårfärg och gör att utväxten inte framträder som så störande. 

Jag håller på att spara ut håret och funderar på en mer grålila ton när jag fått lite mer längd. 

Hår växer ut och om man ångrar sig kan man få bort de nya pastellfärgerna med en mild blekning. Sedan har du en blank canvas att leka med. 

Bilder: Pinterest 


Today's quoteNo one is exempt from life 


Väggmålning - barnrummet


Tapeter i all ära, men visst kan det vara kul med en snygg väggmålning. Och i ett barnrum är det klart att föredra. Små kladdiga fingrar och tuff lek går hårt åt väggarna. En målad yta går att torka av eller i värsta fall bättra på. 

Det finns en massa bra inspiration på nätet nu så det är bara leta runt efter just din favorit. 

Jag hittade denna enkla men snygga väggmålning på Pinterest. Mitt favvo ställe att leta inspiration på. Här finns nått för alla. Och då handlar det inte bara om inredning. Utan här finns fantastiska recept. Trädgårdar to die for. Tips på kläder, hår, naglar, make up och mycket mycket mer. 

Så har ni inte Pinterest appen, skaffa den NU. 

Om ni vill måla en vägg liknande den på bilden så rekommenderar jag Jotuns lady väggfärg vilken finns i flera glansgrader. Från helmatt till halvblank. 

Behöver du bara en liten skvätt färg av någon nyans så köp en provburk. De blir billigare och då kan du köpa fler kulörer. Sen är det väldigt onödigt att ha en massa halvtomma burkar ståendes hemma. 

En bra maskerings tejp är viktig att ha. De brukar bli skarpa kanter från dem. Men jag rekommenderar ändå att du spärrmålar kanterna innan du målar på med en ny kulör. Just in case. 

Använd dig av en bra pensel med syntetborst och en skumgummi roller så har du bra verktyg som underlättar arbetet. Spara aldrig in på varken färg eller verktyg. Det gör arbetet så mycket jobbigare. Och slut resultatet blir inte lika tillfredställande. 

Nu är det bara hitta ditt motiv och sätta igång! 


Tapet i det lilla badrummet

När vi skulle renovera stora badrummet på entréplanet förra våren bestämde vi oss för att bygga till en liten toalett under trappen i källaren. 


Främst för att ha tillgång till toalett under renoveringen, men också för att tonåringarna skulle få en egen toalett. 

Just nu är denna lilla toalett helt vitmålad men jag funderar på att sätta lite tapet på väggarna för att krydda till det lite. Och vad passar då bättre än en tapet med fiskmotiv? 

För visst är detta ett vackert litet badrum!

Det man ska tänka på när man tapetserar i en källare är att man inte ska sätta tapeten direkt på betongväggen. Speciellt inte en yttervägg. Här söker sig fukten in och gör att tapeten släpper. I värsta fall kan det till och med börja växa möglel på tapeten. 

Därför är det bra att välja att tapetsera innerväggar som är tillbyggda. Helst skall de vara i gips eftersom gips är ett dött material där mögel inte trivs. 

Jag har två väggar jag kan tapetsera. En liten snedvägg som är kanten på trappen och en rak vägg som vi byggt ut för att få lite mer utrymme för handfatet och spegelskåpet. 

Ska fundera lite på detta, men det lutar åt att det blir fiskar på väggen i källaren!

Bild: Pinterest 


Dagens citat

No one has ever become poor by giving!


Vardags lyx

Färska snittblommor är bland det vackraste du kan ha att pynta ditt hem med. Det ger en ögonblicklig känsla av värme och skänker rummet en ombonad känsla. 


De kommer i alla färger och former och vi har alla våra egna favoriter. 

Jag älskar vita blommor. De ser så skira och rena ut. Det spelar ingen roll om det är orkidéer pioner eller tulpaner, bara de är vita. 

Just nu pryds mitt köksbord av dessa vackra vita liljor. Tala om vardags lyx. 


"Eld" utan rök

Såg denna vackra installation som skulle funka superbra en mörk höstkväll. 


Öppen eld är ju alltid mysigast men röklukten är inte alltid så trevlig. Därför kan det vara trevligt med ett rökfritt alternativ. 

Bild : Pinterest 

Ska försöka rådda ihop en sån här till mysiga kvällshäng på altanen!


Ute kök

Jag berättade om att vi ska göra om "lite" ute runt huset i ett tidigare inlägg. 


En av delarna är att göra ett utekök. Bilderna ovan kommer jag att använda som inspiration då jag bygger mitt eget kök. 

Vårt hus är också svartmålat. Därför kommer jag att måla även köket i svart. Inomhus vill jag ha det tidlöst vitt med inslag av mörkt trä. Utomhus är jag lite mer wild and crazy. 

Svartmålat kombinetat med mängder av gröna växter och natursten tycker jag utgör en vacker mix. En mix där de krispa materialen bryter fint mot varandra. De är även här tidlösa material då stenen och de gröna växterna går att piffas upp med ett åriga växter varje ny sesong. 

Nu kommer inte köket bli färdigt i år då marken måste få tid att sätta sig efter dreneringen. 

Jag får öva på tålamodet en del. 


Pergola

Vi har planerat att gräva runt grunden och drenera i sommar. Då vi gör det kommer jag att få chansen att göra en hel del förändringar på gården. 


Bland annat har vi planerat att göra en sådan här pergola på sidan av huset. En gång med plattor mellan huskroppen och sedan kommer pergolan komma. 

Jag har en droppgunga i smidesjärn som jag vill hänga upp i en av bjälkarna. 

Det finns många fler planer och mer om det kommer i senare inlägg. Glad sommar allihop. 

Bild : Pinterest 


Nystart

Hej! 


Har haft ett längre uppehåll från bloggen på grund av personliga angelägenheter. Förhoppningen är nu att jag ska komma igång med bloggandet igen. 

Det finns så mycket jag vill säga och visa er. Om allt går som jag vill kommer jag att kunna göra det. 

Jag har lärt mig mycket om mig själv under tiden jag varit borta. Jag har lärt mig att allt inte alltid är som det ser ut att vara. Att det som verkat bra inte är det. Jag har lärt mig att fokusera på det som är bra. 

Sen kan jag inte garantera att jag alltid kommer att kunna göra det. Jag är ju människa trots allt och som sådan så har jag fel och brister som inte går att fixa på en dag. 

Jag ser det som att jag genomgår en kroppslig och själslig helrenovering. 

Jag måste börja i det lilla och tänka på det som är viktigast. Ta det lugnt och bara ta en dag i taget. 

Bild: Storforsen 


Matbloggstoppen
RSS 2.0