Kvalitéts tid

Dagens samhälle är så högpresterande. Vi ska hinna med att göra karriär, vara mönster föräldrar, förverkliga oss själva på resor, kurser och med hjälp av allehanda träningsformer. Det ena mer tidskrävande än det andra. 


Svara nu ärligt på en fråga. 

När tog du dig tid och njöt av det enkla i livet? 

En pikninck med korvmackor och varm chocklad. En skogspromenad med barnen. En tur efter stranden en varm sommardag. 

Passa på och iaktta dina barn om ni gör något av dessa livets små enkelheter tillsammans. Se hur de gläds åt att balansera på stenarna i vattenbrynet. Hur de följer myrornas stig genom skogen. Hur korvmackan kan vara den godaste mackan i världen i all sin enkelhet. 

Lär dig att uppskatta det lilla. Gör som ditt barn. Gör det enkelt. Eller om du inte har egna, försök komma ihåg vad du tyckte var roligt som liten. 

Om du tar dig tid att göra det och kan känna lugnet i situationen så sprider det sig till ditt övriga liv. Du blir inte lika stressad på jobbet. Städningen känns inte lika tråkig. Livet blir bra mycket bättre om du kan sitta lugnt i båten ett tag och bara låta strömmen styra. 

En sidovinst av detta är att ditt beteende kommer smitta av sig på dina barn. Hela familjen kommer må bättre om du mår bra. Börja i det lilla och se skönheten i det. Njut av varje ögonblick. Gör den grå vardagen till en fest. 

Det är bara du som bestämmer hur du ska må. Ingen annan kan hjälpa dig att må bättre. Om du inte själv vill göra en förändring kan ingen tvinga dig! 

Så satsa mer på kvalitéts tid med dina hjärte gryn och ta efter deras beteende. Det har du mycket att vinna på i slutändan. 


.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen